Kemi

Hvorfor kan mælkesyre betragtes som en stærk syre?

27. marts 2015 af Lektier11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder hed med en rapport omkring bicarbonat. 

En af spørgsmålene lyder: Hvorfor kan mælkesyre betragtes som en stærk syre i denne sammenhæng?

Med denne sammenhæng tror jeg der menes, det forhold vi har fundet mellem laktat og mælkesyre. Der ses det at laktat forefindes i langt større mængder end mælkesyre, i forhold omkring 3000:1.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2015 af Heptan

Stærke syrer er kendte for at dissociere 100 %. I jeres forsøg er mælkesyren dissocieret 99,97 %, altså så godt som 100 % ... selvom mælkesyre ikke er en stærk syre, kan man altså på dette grundlag og i denne sammenhæng godt betragte den som en stærk syre.

Beregninger:

\frac{3000+1}{3000}\cdot 100 \ \% \approx 99,97\ \%


Svar #2
31. marts 2015 af Lektier11 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hvorfor kan mælkesyre betragtes som en stærk syre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.