Fysik

Find; Gitterkonstant.

27. marts 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lambda= 490.                                                          n* λ = d* sin( φn)         

n= 23o(grader) i 3-orden.                                           23*490=d*sin(23)

v=3*108 m/s(lysets hastighed)                                  23*490  =   d*sin(23) 

 Kan jeg gøre sådan, isolere d. ved at dividere?!       sin(23)          sin(23)

-og hvordan finder jeg det rigtige resultat, min lommeregner og jeg er ikke gode venner idag! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man kender n = 3 , λ = 490 nm, og φn = 23º , og man isolerer så d i gitterligningen

        d = n·λ/sin(φn) = 3·490nm/sin(23º)


Svar #2
27. marts 2015 af Naglfar (Slettet)

3762,15nm. 

Der er sår´n ik´?! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, men med et mere begrænset antal betydende cifre.


Skriv et svar til: Find; Gitterkonstant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.