Fysik

det elektriske felt

28. marts 2015 af chokolokolo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp med den vedhæftede opgave

Vedhæftet fil: elektrisk felt.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2015 af hesch (Slettet)

1)  Det korte svar er: A,B,C,D = ja, nej, nej, ja.

A:  Sæt dig ind i Gauss' lov (elektriske felter). Stil spørgsmål til denne.

B:  Samme opfordring.

C:  I et elektrisk ledende materiale vil elektriske ladinger flytte sig, indtil feltet i materialet = 0. Så der vil opstå en samling af negative ladninger omkring A og en samling af positive ladninger på indersiden af C, på en sådan måde, at feltet i C = 0. (Svar på 2) ).  Statisk set kan der ikke være et elektrisk felt i et elektrisk ledende materiale.

D:  Samme opfordring som A.

3)  Forløber elektriske potentialer ?  Man kan vel skitsere ækvipotentialflader, der er kugleformede omkring guldklumpen, eller man kan skrive, at potentialet er faldende radiært, men det er det jo også tæt på guldklumpen.


Skriv et svar til: det elektriske felt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.