Matematik

trekanter, bestem længden

29. marts 2015 af Carstenhanse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle  matematikhoveder. 

Jeg har (desværre) lige brug for en hjælpene hånd med denne opgave, så hvis i lige vil kigge på den, ville det være skønt. 

OPGAVEN LYDER: 

Figur 1 viser et klatre stativ. Figur 2 viser en model af en del af klatrestativet. trekanterne ABC og DBE er ensvinklede. 

Sidelængderne

AC = 168 CM. 

DE = 78 CM 

BC = 165 CM. 

Jeg skal bestemme længden af siden BE. 

BILLEDE AF FIGURERNE ER VEDHÆFTET ! :) 

Håber at i kan/vil hjælpe 

Vedhæftet fil: Mat trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2015 af Soeffi

Trekanterne ABC og DBE er ligedannede også kaldet ensvinklede eller proportionale. Dette betyder, at |BE|/|BC| = |DE|/|AC|.


Svar #2
29. marts 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Billedet er også vedhæftet som fil til mit spørgsmål. 

Kan du hjælpe med opgaven? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2015 af Soeffi

#1 ...dette betyder, at |BE|/|BC| = |DE|/|AC|. Du kan indsætte tallene fra tegningen i denne formel. Dernæst skal du isolere den ubekendte, dvs. sørge for at der står |BE| på venstre side og en formel med tal (her består formlen af de fire regningsarter) på højre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2015 af mathon

Ifølge folkeskolens geometriundervisning
under ensvinklede trekanter:
                                                   \frac{\left | BE \right |}{165\; cm}=\frac{78}{168}


 


Svar #5
31. marts 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Så svaret på spørgsmålet (bestem længden af siden BE) er = 78/168 som er = 0,464 

så længden af siden BE = 0,464 

Eller har jeg misforstået noget? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2015 af Soeffi

#5

Så svaret på spørgsmålet (bestem længden af siden BE) er = 78/168 som er = 0,464 

så længden af siden BE = 0,464 

Eller har jeg misforstået noget? 

Sidens længde divideret med 165 cm er 0,464, hvad er så sidens længde?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2015 af mathon

                                      \frac{\left | BE \right |}{165\; cm}=\frac{78}{168}

                                       \left | BE \right |=\frac{78}{168}\cdot \left ( 165\; cm \right )=76{,}61\; cm


Skriv et svar til: trekanter, bestem længden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.