Fysik

Hvor lang tid går der fra du ser lynet til du hører tordenbraget?

29. marts 2015 af vinther96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor lang tid går der fra du ser lynet til du hører tordenbraget hvis lynet slår ned 16 km borte på en lun sommernat hvor temperaturen er 23oC,? ( noter formlerne i symboler før der indsættes tal ) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2015 af mathon

Lyshastigheden er så stor, at der her kan ses bort fra lysets udbredelsensestid i forhold til lydens udbredelsestid.

                               t=\frac{s}{v_{lyd}}=\frac{16000\; m}{342\; \frac{m}{s}}


Svar #2
29. marts 2015 af vinther96 (Slettet)

1000 tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2015 af SuneChr

Som spejder finder man ud af, at tordenen er 1 km væk for hver 3 sek., der er imellem lysglimt og brag.


Skriv et svar til: Hvor lang tid går der fra du ser lynet til du hører tordenbraget?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.