Fysik

lysets fart i vand?

30. marts 2015 af vinther96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke finde ud af dette spørgsmål :O er der en der ville være så sød at hjælpe mig :) 

Hvad er lysets fart i vand? 

tak på forhånd! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2015 af hstreg (Slettet)

Lad c være lysets fart i vakuum og v benævne lysets fart i vand, da er

v = \frac{c}{n}

hvor n er brydningsindekset for vand. Tabel værdi :   = 1.33.


Svar #2
30. marts 2015 af vinther96 (Slettet)

vil det sige: 

v= 300.000 / 1,33 ? 

eller 

v= 299'792,458 km/s / 1,33 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2015 af mathon

Der skal naturligvis enheder med:       

                   v_{vand}=\frac{2{,}99792\cdot 10^{8}\; \frac{m}{s}}{1,33}=2{,}25408\cdot 10^8\; \frac{m}{s}=2{,}25408\cdot 10^5\; \frac{km}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2015 af LarsJensen0 (Slettet)

#2, er du venlig at være korrekt med hensyn til enheder, decimaladskillere mv?

Hilsen Lars


Skriv et svar til: lysets fart i vand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.