Kemi

Afstemme reaktionsskema?

30. marts 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg er lige ved at starte på hvordan man afstemmer et reaktionsskema, og jeg er lidt i tvivl stadigvæk med hvordan man gør. 

Nogen der kan hjælpe mig med dette, da det jeg har gjort tydeligvis er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2015 af Soeffi

H findes kun som rent stof på højre side, så ved at sætte 5/2 foran frit brint og gange igennem med 2 burde det stemme. Hvor har du i øvrigt CH3 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2015 af Heptan

... Jeg vil også gerne se reaktionsmekanismen for den reaktion, den ser "interessant" ud. Måske atmosfæreskemi?


Svar #3
31. marts 2015 af Anna8587 (Slettet)

Hov det må i undskylde, der skulle stå CH4


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2015 af Heptan

I så fald fås

CH_4+H_2O \rightarrow CO+3\ H_2

OBS: reaktionen er ikke spontan.

\Delta G^o=(-137,25-\left(-228,6-50,5\right)) \ \frac{kJ}{mol}=141,85 \ \frac{kJ}{mol}


Svar #5
31. marts 2015 af Anna8587 (Slettet)

Men kan du forklare hvorfor det bliver til CO + 3 H2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2015 af Soeffi

CH_4+H_2O \rightarrow CO+3\ H_2

CH4 indeholder 4 brint, H2O indeholder 2 brint, i alt 6. H2 indeholder 2 brint gange det tal man skriver foran H2, Dvs. skriver man 3 foran H2 bliver de 6 brintatomer i alt på højre side.


Skriv et svar til: Afstemme reaktionsskema?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.