Matematik

Hvordan reducér jeg: (a+b)^2 - a^2-ab

30. marts 2015 af Køb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvordan reducér jeg (a+b)2 - a2 - ab

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en kendt kvadratsætning til at gange parentesen (a+b)2 ud og reducer så.

(hvordan reducerer jeg).


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2015 af Soeffi

.


Svar #3
30. marts 2015 af Køb (Slettet)

(a+b)2 = a + a - b

(a + b) * ( a - b) = a2 - b 

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, ingen af delene er rigtige. Man har i stedet

        (a + b)2 = a2 + 2ab + b2

        (a + b) · (a - b) = a2 - b2


Svar #5
30. marts 2015 af Køb (Slettet)

hmm, skal jeg så forkorte (a+b) * (a-b) = a2 - b ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Eftersom reduktionsstykket indeholder (a + b)2 skal man benytte udtrykket for den sætning.

        (a+b)2 - a2 - ab = a2 + 2ab + b2 - a2 - ab = ...


Skriv et svar til: Hvordan reducér jeg: (a+b)^2 - a^2-ab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.