Fysik

ilt optagelse

30. marts 2015 af Y2015 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der nogen der kan hjælpe med at løse denne opgave?

Da der for hver liter ilt, der optages i kroppen, frigives 21,1 kJ, og da hvilestofskiftet svarer til et iltoptag på 0,25 liter O2/min, kan den maksimale iltoptagelse beregnes således:              

VO2(max) (i Liter/min) = Maksimale arbejde (i kJ/min) / 21,1 kJ/Liter + 0,25 Liter/min                      

                                    = (66.6 Watt) / (21.1(kJ/L)) + 0.25 (L/min)                       

                                  = (66.6 Watt) / (21.1(1000/1000) + 0.25 (L/min)

Jeg er lost med enhederne. Især hvad sker der med Watt.

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det maksimale arbejde angives først i kJ/min . Når effekten angives i W = J/s , bør man omregne den til kJ/min, da dette bagefter dividers med (kJ/Liter), så det samlede resultat kommer ud i Liter/min .


Svar #2
30. marts 2015 af Y2015 (Slettet)

Mange tak.

Kan det passe dette resultat?

(66.6 (J/s))/(21.1 (kJ/L))+0.25 (L/min)

= (66.6* (0.001/60*) kJ/min))/(21.1 (kJ/L))+0.25 (L/min)

= 0.25 L/min


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det kan da ikke passe, at det første led er lig med 0. Man har

        (66.6 (J/s))/(21.1 (kJ/L)) + 0.25 (L/min) = 66,6·60/1000 (kJ/min) / (21,1 kJ/L) + 0,25 L/min

                                                                      = 0,189 L/min + 0,25 L/min

                                                                      = ...


Skriv et svar til: ilt optagelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.