Kemi

Syre base opløselighed, PH

01. april 2015 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brugt for lidt hjælp her til følgende  opgave:

Hvad er pH i en 6,15·10-4 M Ca(OH)opløsning?

Hvilken formel skal der bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2015 af mathon

Da opløsningen er umættet,
er:

                      \left [ OH^- \right ]=2\cdot \left [ Ca(OH)_2 \right ]=2\cdot \left ( 6{,}15\cdot 10^{-4}\; M \right )=0,00223\; M

                      pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )


Svar #2
01. april 2015 af Joe11111 (Slettet)

Tak men hvad så med: Hvad er koncentrationen af en Mg(OH)2-opløsning med pH = 10,94?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2015 af Heptan

Opgaven er analog med #1, men du skal regne baglæns.

Beregn [OH-], derefter dividér med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2015 af mathon

             \left [ Ca(OH)_2 \right ]=\frac{1}{2}\cdot \left [ OH^- \right ]=\frac{1}{2}\cdot 10^{\, pH-14}=\frac{1}{2}\cdot 10^{\, 10,94-14}


Skriv et svar til: Syre base opløselighed, PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.