Kemi

Bromatbestemmelse

01. april 2015 af christianper (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der afvejes 75,15 mg stof, som opløses i ca. 50 ml vand. Derpå tilsættes 5 ml 2 M svovlsyre og 1 g kaliumiodid:                         BrO3–  +  6 I–  +  6 H+  →  3 I2  +  Br–  +  3 H2O

Derefter titreres den dannede mængde I2 med 21,68 ml 0,1012 M natriumthiosulfatopløsning til omslag (med stivelse som indikator):        I2  +  2 S2O32  →  2  I–  +  S4O62

Beregn stoffets molære masse på grundlag af sulfatanalysen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2015 af Heptan

Beregn stofmængden af stoffet:

n(analyse)=\frac{1}{6}\cdot n(S_2O_3^{2-})

Beregn herefter den molare masse:

M(analyse)=\frac{m(analyse)}{n(analyse)}


Skriv et svar til: Bromatbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.