Matematik

Geometri!

01. april 2015 af SashaStub (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har aldrig været god til geometri eller forstået det, så jeg har et stort problem med en opgave som lyder: I trekant ABC er vinkel A = 32, C = 90 og siden b = 134. Bestem siden a. For det første ved jeg ikke engang om der er tale om en retvinklet trekant, tror bare at den er retvinklet... Hvis det er en retvinklet trekant så har jeg disse tre formler/ligninger, og Pythagoras selvfølgelig:

sin(A) = \frac{a}{c}

cos(A) = \frac{b}{c}

tan(A) = \frac{a}{b}

Skal jeg bruge én af dem eller Pythagoras?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2015 af mathon

                      \tan(A) = \frac{a}{b}

                       a=\tan(A)\cdot b


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Eftersom vinkel C er 90º, er trekanten retvinklet, og man kan benytte formlen fot tan(A) som vist i #1.


Skriv et svar til: Geometri!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.