Matematik

Hvilket er billigst

01. april 2015 af TK10 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen.Har prøvet mig frem, men kan ikke komme nogle vejene. Mit spørgsmål er:

Hvilke vaskepulver er det billigst at bruge?

- 80 g Ultra-ren

- 60 g Krid-ren

Informationsboks:

Ultra-ren:Spar over 25% - Pakker m.1200g - normalt pr. pakke 28,95,-  - Nu 3 pakker for 64,95,-

Krid-hvid: Pakker med 800 g - Normalt pris 19,95,-  - Nu 3 pakker for 39,95,-


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis man køber 3 pakker Ultra-ren, får man 3*1200g = 3600g for 64,95 kr. Så 80 g Ultra-ren koster

(80g/3600g) * 64,95kr = 1,44 kr

Hvis man køber 3 pakker Krid-hvid, får man 3*800g = 2400g for 39,95 kr. Så 60 g Krid-hvid koster

(60g/2400g) * 39,95 kr = 1,00 kr


Svar #2
01. april 2015 af TK10 (Slettet)

Mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2015 af hstreg (Slettet)

Lad os sige, at vi benytter os af begge tilbud - da der er penge at spare ved dem begge.

Massen/vægten af tre pakker Ultra-ren :   3*1200g = 3600g
Hvorofor Ultra-ren koster 0.0181 kr. pr. gram   (udregnnig: 64,95kr/3600g)
Det koster det koster 1,44 kr at bruge 80g Ultra-ren   (udregnnig: 0.0181 kr. pr. gram * 80g)

Prøv at lave tilsvarende udregninger for Krid-ren og sammenlign derefter priserne, for at se hvilken der billigst.


Skriv et svar til: Hvilket er billigst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.