Matematik

Potens

02. april 2015 af Jegharenplan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

For en potensfunktion er forskriften: 

y=6* x2

a) Hvad sker der med y-værdien når x-værdien ganges med 1,15?

b) Hvad sker der med y-værdien når x-værdien ganges med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Udregn  y1 = 6·(1,15x)2 og sammenlig med den oprindelige y-værdi y = 6·x2 . Hvad ganges y med for at blive til y1 ?

b) Gentag forløbet med y1 = 6·(2x)2 .


Svar #2
02. april 2015 af Jegharenplan (Slettet)

Kan du ikke prøve at gå lidt mere detaljeret til værks med ligningen? Jeg forstår det ikke rigtigt


Svar #3
02. april 2015 af Jegharenplan (Slettet)

Hvad er det jeg skal sætte ind på x's plads?


Svar #4
02. april 2015 af Jegharenplan (Slettet)

Hvad mener du med hvad y ganges med for at blive til y1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2015 af mathon

#3  

                        \frac{y_1}{y}=\left ( \frac{x_1}{x} \right )^2           når  x_1=k\cdot x

                        \frac{y}{y_1}=\left ( \frac{k\cdot x}{x} \right )^2=k^2

                        y_1=\mathbf{\color{Red} k^2}\cdot y

                        y_1=\left\{\begin{matrix} 1,15^2\cdot y=1,3225\cdot y\\ 2^2\cdot y=4\cdot y \end{matrix}\right.


Svar #6
02. april 2015 af Jegharenplan (Slettet)

Er det 1,15 der er x så?


Svar #7
02. april 2015 af Jegharenplan (Slettet)

Hvad skal man så med y?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2015 af mathon

                    Indse at y1 bliver k2 gange y      uanset x og y


Svar #9
02. april 2015 af Jegharenplan (Slettet)

Så hvilket tal skal jeg så sætte ind ved k2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2015 af mathon

#9
      …genlæs #5


Svar #11
02. april 2015 af Jegharenplan (Slettet)

Er det den nederste ligning i #5  der skal være det endelige svar?


Svar #12
02. april 2015 af Jegharenplan (Slettet)

Men i øvrigt, spørgsmålet hedder jo: Hvad sker der med y-værdien, ikke hvor meget vokser y-værdien med. Vil det sige at svaret skal mere forklares med ord end besvares med tal?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

a) Når x ganges med 1,15 , ganges y med 1,152 .

b) Når x ganges med 2 , ganges y med 22 .


Svar #14
02. april 2015 af Jegharenplan (Slettet)

Er det det endelige svar?


Brugbart svar (1)

Svar #15
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du kan jo regne talværdierne ud selv, men ellers det svaret på opgavens spørgsmål.


Svar #16
02. april 2015 af Jegharenplan (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :) Ved godt jeg har været noget til besvær :D


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.