Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregn det optimale output!

07. april 2015 af vettel15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hjælp! Hvordan udregnes følgende?

På markedet for vinduesglas er der kun en producent, som kan levere glas, der kan leve op til de nye krav til varmetransmission. Pga. tekniske barrierer forventes der først at komme flere producenter på markedet efter nogle år.

Antag at efterspørgslen efter den nye type vinduesglas inden for det relevante prisområde med tilnærmelse kan beskrives ved følgende efterspørgselsfunktion:

QD =−11,36⋅P+34.090 og MR(Q)=−0,176⋅Q+3.000,9 og virksomhedens marginalomkostninger ved: MC(Q) = 0,1574 ⋅ Q

g) Beregn det optimale output for producenten af den nye type vinduesglas. Antag at de gennemsnitlige totalomkostninger ved produktion af det optimale output for virksomheden er 1.500 kr.

h) Beregn størrelsen af profitten. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2015 af Therk

Kan du komme med dine egne udregninger? Hvor går det galt? Du har skrevet en opgavetekst ned uden at stille noget spørgsmål.


Svar #2
07. april 2015 af vettel15 (Slettet)

Har alle min udregninger på papir, men er desværre ikke specielt god til VØ og tal.. Spørgsmålene er:

g) Beregn det optimale output for producenten af den nye type vinduesglas.

Antag at de gennemsnitlige totalomkostninger ved produktion af det optimale output for virksomheden er 1.500 kr.

h) Beregn størrelsen af profitten.


Svar #3
07. april 2015 af vettel15 (Slettet)

Nogen der kan udregne den?? Er virkelig på bar bund..


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2015 af Stats

Be- eller afkræft med din lærer om rigtigheden i dette.

a)

QD = −11,36⋅P + 34.090
Efterspørgselsfunktion

MR(Q) = −0,176⋅Q + 3.000,9
Marginal indtægt

MC(Q) = 0,1574 ⋅ Q
Marginal omkostninger

MR(Q) = MC(Q) (marginal indtægterne skal gerne være større end marginal omkostningerne)
−0,176⋅Q + 3.000,9 = 0,1574 ⋅ Q ⇔
3.000,9 = 0,1574Q + 0,176Q ⇔
3.000,9 = 0,3334Q ⇔
Q = 3.000,9/0,3334 = 9.000,8998

Den profitmaksimerede mængde er ved Q = 9.000,90
Dermed får vi en Pris på QD = −11,36⋅P + 34.090 ⇔
9.000,90 = -11,36·P + 34.090 ⇔
9.000,90 - 30.090 = -11,36·P ⇔
-21089,10 = -11,36·P ⇔
-21089,10/-11,36 = P ⇔
P = 1856,44 kr...

b)

De totale gennemsnitlige omkostninger på 1.500 kr.
De totale omkostninger må derfor være 1.500·Q

Jeg omskriver efterspørgselsfunktionen

QD = −11,36⋅P + 34.090
(Q - 34.090) / -11,36 = P

P·Q = omsætning
(Q - 34.090) / -11,36 = P
[(Q - 34.090) / -11,36]·Q = P·Q = O(Q)

Dermed omsætning - omkostninger = profit
O(Q) - TC(Q) = Profit
[ (Q2 - 34.090·Q) / -11,36 ] - 1.500·Q = profit
-(1/11,36)Q2 + (34.090/11,36)Q - 1.500Q

Finder maksimum ved at differentiere.

-(2/11,36)Q + (34.090/11,36) - 1500 = -0,1761Q + 1500,8803

Sættes denne lig med 0 fås:

Q = 8522,8864

Efterspørgselsfunktionen siger, at denne har en pris på
(Q - 34.090) / -11,36 = P
P = 2250,6262

Dermed Q·P = Profit = 8522,8864 · 2250,6262 = 19.181.831,41

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Beregn det optimale output!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.