Matematik

Fourier-Motzkin elimination

13. april 2015 af tranquilla (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Altså jeg skal benytte mig af denne metode, og jeg har prøvet at beskrive hvad jeg gør. Men når jeg når til at jeg skal finde maximum og minimum bliver jeg lidt i tvivl, for jeg er ikke helt sikke på hvordan man egentlig kan se det. Og når jeg prøver at komme videre synes jeg ikke helt at det giver mening, da jeg gerne skulle finde hvor z er begrænset.

Vedhæftet fil: opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man skal finde minimum for funktionen z = f(x,y) = x + y på polygonområdet

        0 ≤ x
        0 ≤ y
        5 ≤ 3x + 2y ≤ 15
        5 ≤ 2x + 3y ≤ 12 .

Funktionen f(x,y) vokser stærkest i retningen af sin gradient (1;1) . Funktionens niveaukurver er rette linier med hældningskoefficient -1, der ligger mellem hældningskoefficienterne -2/3 og -3/2 for de to nedre polygonlinier. Funktionens minimum på polygonområdet antages derfor i skæringspunktet mellem de to linier

        y = -3/2x + 5/2   og
        y = -2/3x + 5/3

der har skæringspunktet (x,y) = (1 , 1) .


Skriv et svar til: Fourier-Motzkin elimination

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.