Kemi

Almen kemi titrering

16. april 2015 af seyed21 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg sidder med denne opgave som jeg ikke kan få til at passe. ( fra sidste års eksamenssæt)

spørgsmålet lyder således:

I et bægerglas skal titreres 100 ml 0,500 M HCl med en 0,300 M NaOH opløsning.

Hvor meget NaOH opløsning er der tilsat når pH er 1,90 ?

 har prøvet at regne den med hjælp af formlen:

Chcl * Vhcl = CnaOH * VnaOH og får 167 ml.. Men det passer desværre ikke, resultatet skal blive 157 ml. Håber der er en der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2015 af Heptan

Koncentrationen af H+ i opløsningen kan skrives

[H^+]=\frac{n(H^+)}{V_{opl}}

hvor

[H^+]=10^{-pH}

n(H^+)=0,100\ \textup{L}\cdot 0,500\ \textup{M}-V_{NaOH}\cdot 0,300\ \textup{M}

V_{opl}=0,100\ \textup{L} + V_{NaOH}

Bestem VNaOH


Svar #2
17. april 2015 af seyed21 (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Almen kemi titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.