Kemi

ikke hydronolyseret ?

16. april 2015 af spassernumber12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har svært ved at løse denne opgave, jeg håber i vil hjælpe

pH for en 0,0100 M vandig opløsning af butansyre er lig 3,40 ved 25 0C.

a)  Beregn den aktuelle koncentration af H3O+ i denne opløsning.

Den har jeg lavet og fik koncentration af H3O+ = 3.981 M

b)  Beregn den aktuelle koncentration af ikke-hydronolyseret butansyre i opløsningen.

men denne forstår jeg ikke ? 

Jeg håber i vil hjælpe


Svar #1
16. april 2015 af spassernumber12 (Slettet)

er der ikke nogen, det er vigtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2015 af mathon

a)

                                            \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{\left (0,0100\; M \right )-\left [ H_3O^+ \right ]}=1,515\cdot 10^{5}\; M

                                              \left [ H_3O^+ \right ]=0,001\; M

b)
                                            \left [C_3H_7COOH \right ]
ligevægtskoncentrationer:           c-\alpha \cdot c                                           \alpha \cdot c                         \alpha \cdot c

                                                   c-\left [ H_3O^+ \right ]                                      \left [ H_3O^+ \right ]                \left [ H_3O^+ \right ]          

Den aktuelle koncentration
af C_3H_7COOH:
                                                    \left [C_3H_7COOH \right ]=\left ( 0{,}0100\; M \right )-\left [H_3O^+ \right ]
                               

   
                   


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2015 af mathon

korrektion af tastefejl:

   a)

                                              \left [ H_3O^+ \right ]=0,00999\; M

   b)


                                            C_3H_7COOH \; \; +\; \; H_2O\; \; \rightarrow \; \; C_3H_7COO^-\; \; +\; \; H_3O^+
ligevægtskoncentrationer:           c-\alpha \cdot c                                           \alpha \cdot c                         \alpha \cdot c

                                                   c-\left [ H_3O^+ \right ]                                      \left [ H_3O^+ \right ]                \left [ H_3O^+ \right ]

  
         
                                         


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2015 af mathon

b)

   hvoraf
                         \left [C_3H_7COOH \right ]=\left ( 0{,}0100\; M \right )-\left (0,00999\; M \right )=6{,}6\cdot 10^{-10}\; M
                                                                                                                  
                               


Svar #5
16. april 2015 af spassernumber12 (Slettet)

Hvordan bliver det 6.6*10^-10 M?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2015 af mathon

b)

   hvoraf
                         \left [C_3H_7COOH \right ]=\left ( 0{,}0100\; M \right )-\left (0,00999\; M \right )= 10^{-5}\; M


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2015 af Heptan

#0 Dobbeltpostering. Se  https://www.studieportalen.dk/information/terms/forumthread

#2

a)

                                            \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{\left (0,0100\; M \right )-\left [ H_3O^+ \right ]}=1,515\cdot 10^{5}\; M

                                              \left [ H_3O^+ \right ]=0,001\; M

10-pH ≠ 0,001 M

Tastefejl: Ks = 1,515 · 10-5 M

#3

korrektion af tastefejl:

   a)

                                              \left [ H_3O^+ \right ]=0,00999\; M     
                                         

Butansyre er en svag syre sammenlignelig med ethansyre, dvs. ikke en stærk syre.

Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1591757


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april 2015 af Heptan

#6 

b)

   hvoraf
                         \left [C_3H_7COOH \right ]=\left ( 0{,}0100\; M \right )-\left (0,00999\; M \right )= 10^{-5}\; M

Det tal kommer vist an på hvor mange decimaler man bruger på [H3O+]. Bruger man 0,009999999 M får man 10-9 M.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2015 af mathon

korrektion:

                                    \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{\left (0,0100\; M \right )-\left [ H_3O^+ \right ]}=1,515\cdot 10^{-5}\; M

                                              \left [ H_3O^+ \right ]=0,000381729\; M

b)
                         \left [C_3H_7COOH \right ]=\left ( 0{,}0100\; M \right )-\left (0{,}0004\; M \right )= 0{,}0096\; M


Skriv et svar til: ikke hydronolyseret ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.