Matematik

Hjælp til matematik.. VIGTIGT!

17. april 2015 af StxPigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej guys :-)
Håber i nyder jeres dag ;)

Jeg har en matematik aflevering som skal afleveres i dag, men der er en opgave som lyder:

"Et firma har i 2013 en årlig omsætning på 25 mio. kr. Firmaet forventer, at omsætningen øges med 5% p.a. i årene frem mod 2020. Indfør passende variable, og benyt firmaets forventninger til at opstille et udtryk, der beskriver udviklingen i firmaets årlige omsætning som funktion af tiden efter 2013."

Nogen der ved hvad jeg skal gøre og kan hjælpe mig med opgaven? 

Fortsat en god dag :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2015 af mathon

              f(x)=25\cdot 1,05^x\; \; \; \; \; \; 0\leq x\leq 7
                                                   f(x) er omsætningen i mio. kr
                                                   1{,}05 er fremføringsfaktoren
                                                   x er antal år efter 2013


Svar #2
17. april 2015 af StxPigen (Slettet)

ahh okay, tusind taak for hjælpen :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2015 af mathon

       k+\frac{k\cdot 5}{100}=k+k\cdot \frac{5}{100}=k\cdot 1+k\cdot 0,05=k\cdot (1+0,05)=k\cdot 1,05


Svar #4
17. april 2015 af StxPigen (Slettet)

Lige et spørgsmål til.. hvilken formel har du brugt, så jeg kan skrive det ned og få point for det? ;)

Ellers tusind tak for din meget hurtige besvarelse :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. april 2015 af mathon

formlen for en eksponentiel udvikling:

                                                             f(x)=b\cdot (1+r)^x=b\cdot a^x


Skriv et svar til: Hjælp til matematik.. VIGTIGT!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.