Matematik

Matematik HJÆLP

17. april 2015 af sally71 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg har følgende spørgsmål jeg ikke kan finde ud af:

Opgave 9

De gennemsnitlige enhedsomkostninger er mindst, der hvor grafen for v har en tangent t, der også
går gennem punktet (0,0).
c) Gør rede for at tangenten i x = 450 giver de mindste gennemsnitlige enhedsomkostninger.

Opgave 10A
En virksomhed producerer værktøjskasser af metal i to varianter PRO og STEEL.
Produktionen gennemgår to faser, stansning af plader til kasserne og samling af kasserne.
Det tager 2 minutter at stanse materialer til en PRO og 4 minutter at stanse til en STEEL.
Det tager 8 minutter at samle en PRO og 8 minutter at samle en STEEL.
Der er dagligt 100 timer til rådighed på stansemaskinerne og 266 timer i samleafdelingen.
Det daglige dækningsbidrag er 80 kr. pr. stk. PRO og 120 kr. pr. stk. STEEL.

a) Bestem det antal stk. PRO og det antal stk. STEEL, der skal produceres for at få det størst
mulige daglige dækningsbidrag.


b) Bestem hvor meget det daglige dækningsbidrag pr. stk. PRO kan ændre sig, således at den
optimale produktionssammensætning, bestemt i spørgsmål a), er uændret.

håber der nogen der vil hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opg 9 skal løses i sammenhæng med en graf, der ikke er vedlagt her.

Opg 10. Benyt lineær programmering eller optimering.


Svar #2
17. april 2015 af sally71 (Slettet)

Jeg vedhæfter grafen for opgave 9

Nu er jeg med, mange tak - opgave 10 :)

Vedhæftet fil:Grafen for opgave 9.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Har man kun grafen at gå ud fra? Da det er spm c) i opgaven, er der vel en del andre oplysninger, der er kendt?

Man skal bestemme en tangent til grafen for en funktion f(x), der går gennem punktet (0 , 0) . Kalder vi røringspunktet (x0 , f(x0)), er tangentens ligning

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

Hvis tangenten også skal gå gennem (0,0) , skal der yderligere gælde, at

        0 = f '(x0) · (0 - x0) + f(x0)

dvs.

        x0·f '(x0) = f(x0) .

Hvis forskriften for f(x) er kendt, kan man finden tangentens røringspunkt ved at løse denne sidste ligning.


Svar #4
17. april 2015 af sally71 (Slettet)

Jeg har også spørgsmål a og b. Jeg kopier dem ind her.

De samlede variable omkostninger v ved en produktion af en vare kan beskrives ved følgende funktion med forskriften
v(x)=1/300x^2-3x^2+1000x , 0< x< 600

hvor x er produktionen i stk., og v(x) er de samlede variable omkostninger i kr.
Grænseomkostningerne ved produktionen kan bestemmes som v′(x) .


a) Bestem en forskrift for grænseomkostningerne.
Grænseomkostningerne er mindst, der hvor v har vendetangent.

b) Bestem den produktion hvor grænseomkostningerne er mindst, og bestem de samlede variable
omkostninger ved denne produktion.

De gennemsnitlige enhedsomkostninger er mindst, der hvor grafen for v har en tangent t, der også
går gennem punktet (0,0).

c) Gør rede for at tangenten i x = 450 giver de mindste gennemsnitlige enhedsomkostninger.

Jeg har lavet spørgsmål a og b, det er spørgsmål c. jeg stadig ikke er med :(


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

a) Differentier funktionen v(x) . Prøv at skrive funktionen korrekt op.

b) Løs ligningen v''(x) = 0 .

c) Benyt fremgangsmåden beskrevet i #3 på funktionen v(x) .


Svar #6
17. april 2015 af sally71 (Slettet)

Undskyld, jeg havde glemt x foran 1000

forskriften er v(x)=\frac{1}{300}x^3-3x^2+1000x


Svar #7
17. april 2015 af sally71 (Slettet)

Nu er jeg med, mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Benyt så fremgangsmåden i #3.


Skriv et svar til: Matematik HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.