Matematik

Matematik C - spg om en ligning

17. april 2015 af frøkenelev (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen som ved hvordan jeg beregner dette? :) 

Hvor mange 'lange ord' indeholder en tekst med 50 punktummer og et lixtal på 22 ? 

Formel for at beregne lixtal: 500/p + L/5 = lixtal

P= punktummer og L= lange ord. 

Jeg tænker at jeg skal isolere L eftersom det er mit resultat, men har lidt svært ved at se hvordan jeg helt praktisk kan det, når du L er en del af en brøk. Nogen forslag? 

500/50 + L/5 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de kendte tal for p = 50 og (lixtal) = 22 og løs så ligningen

        500/50 + (L/5) = 22

Gang ligningen med 5 og reducer.


Svar #2
17. april 2015 af frøkenelev (Slettet)

Hej Andersen11, tak for dit svar. Når jeg skal løse ligningen, skal jeg jeg så lave 500/50 til et decimaltal før jeg flytter det over på højre side af lighedstegnet, eller kan jeg godt flytte hele brøken?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skulle vel være lige til at udregne 500/50 = 10 . Så får man

       L/5 = 22 - 10 = 12


Svar #4
17. april 2015 af frøkenelev (Slettet)

Så 10+L/5 = 22

L/5=22-10-12

L=12*5=60??


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det skal være

        L/5 = 22 - 10 = 12

som vist i #3, men ellers er det korrekt. Ja, når man kender (1/5) af en størrelse, finder man hele størrelsen ved at gange med 5.


Svar #6
17. april 2015 af frøkenelev (Slettet)

hov, det var også en fejl at skrive minus istedet for lig. Men tusinde tak for din hjælp!


Skriv et svar til: Matematik C - spg om en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.