Matematik

meget vigtig opgave! HJÆLP (matematik )

17. april 2015 af StxPigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens

Jeg har igen brug for hjælp med en opgave, da jeg føler mig lidt usikker med hvordan jeg skal beregne opgaven osv. 

Spørgsmålet lyder:

Et bestemt radioaktivt stof har en halveringstid på 30,17 år. I en model kan mængden af tilbageværende stof som funktion af tiden beskrives ved N(t) 17,5*a^t, hvor N(t) er mængden af tilbageværende stof (målt i gram) til tidspunktet (t) (målt i år). a) Bestem konstanten a for det pågældende stof. 

Håber nogen kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for halveringstiden T1/2 i en eksponentiel aftagende model

        T1/2 = log(1/2) / log(a)


Svar #2
17. april 2015 af StxPigen (Slettet)

kan du fortælle mig hvad du mener? :-)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

For en eksponentielt aftagende model    N(t) = b · at , gælder der for halveringskonstanten T1/2 at

        T1/2 = log(1/2) / log(a) .

Her kender man T1/2 = 30,17 år og kan så beregne

        log(a) = log(1/2) / T1/2

eller

        a = (1/2)1/T1/2 = (1/2)1/30,17 = 0,977287


Skriv et svar til: meget vigtig opgave! HJÆLP (matematik )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.