Matematik

trigonometri

18. april 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogen der kan hjælpe med b) ? synes jeg mangler nogle informationer..

Vedhæftet fil: trekant.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2015 af mathon

                          a^2=b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(A)


Svar #2
18. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

Det var opgave b)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2015 af Therk

Brug cosinusrelationerne, som mathon skriver for at finde vinkel C. Dernæst benyt at en vinkelhalveringslinje halverer en vinkel. Derfor kender du halvdelen af vinkel A, vinkel C og du ved nu at summen af vinkler i en trekant er 180. Brug det til at finde vinkel D.


Svar #4
18. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

Kan stadig ikke se hvordan vinkel c skal beregnes?

Svar #5
18. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

For så kender jeg jo kun en sidelængde og en vinkel der er halveret.. Det er ikke nok til at finde C

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2015 af mathon

#5

     a er jo beregnet.

                                        \angle C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2 ab} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2015 af Soeffi

Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2015 af mathon

                                    \angle C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2 ab} \right )=26{,}61^{\circ}


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2015 af mathon

c)
                                 \frac{\left | AD \right |}{\sin(B)}=\frac{ c }{\sin\left ( \frac{A}{2}+B \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.