Matematik

arealbestemmelse

18. april 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogen der kan hjælpe med disse opgaver? Jeg får selv 72 i den første og 9 i den næste.. men er meget usikker...

Vedhæftet fil: arealet.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2015 af mathon

Den sidste er forkeret.


Svar #2
18. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

kan ikke helt se hvorfor..


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2015 af Soeffi

#0... Jeg får selv 72 i den første og 9 i den næste...

Jeg får det til at være rigtigt. Må vi dine beregninger? (vedlægger billede)


Svar #4
18. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

altså at arealet er 9 i den anden?


Svar #5
18. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

her

Vedhæftet fil:areal bestemmelse.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2015 af Soeffi

#4...altså at arealet er 9 i den anden?

Jeg finder grænserne til at være x=3 og x=6. Dernæst sætter jeg f(x)-g(x) og grænserne ind i beregneren på http://www.integral-calculator.com/. Du ser ud til at få det samme. Bruger du i øvrigt CAS eller noget andet undervejs?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2015 af mathon

Sorry!
                                      Facit i den anden er også rigtigt.


Svar #8
18. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

super.. har kun brugt CAS..


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2015 af Soeffi

#0... men er meget usikker...

Vær opmærksom på at skalaen på y-aksen ikke er lig skala på x-aksen - det kan snyde. Hvis de var ens, skulle parablen være ca. tre gange højere i forhold til sin grundlinje (dvs. linjestykket 2<x<8).

Der er i øvrigt en regel om parabler, der siger, at Areal =2/3 Grundlinje gange Højde. Grundlinjen er her 8-2=6 og højden er 18 (f(5) hvor 5 er midtpunktet mellem 2 og 8). Dette giver: Areal = 2/3·6·18=72.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2015 af Soeffi

#8.. har kun brugt CAS..

Det er helt i orden at bruge hjælpemidler, når det ikke udtrykkeligt er forbudt i opgaven.


Skriv et svar til: arealbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.