Matematik

Hjælp til generel forståelse

18. april 2015 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP.

Jeg har brug for en yderligere forklaring på, hvornår jeg skal finde differencen eller summen af v1 og v2. Er det når vinklen er større end 90 grader, at jeg skal finde summen og under 90 grader, at jeg skal finde differencen?

Tak! (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2015 af Therk

Du kan måske nemmere se det som at vinkel 2 (v2) i andet tilfælde er "negativ" i og med at stigningstallet er negativt. Den falder altså med den vinkel.

Det gør at de to tilfælde bliver ens - v er i begge tilfælde differensen af vinklerne, men da v2 er negativ lægges tallene sammen.

Læs:

Tilfælde 1:      v = v_1 -v_2

Tilfælde 2:      v = v_1 -(-v_2) = v_1+v_2


Svar #2
18. april 2015 af RasmusEu (Slettet)

Ah, tak. Den detalje overså jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Se også forklaringen i den anden tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1594329


Skriv et svar til: Hjælp til generel forståelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.