Matematik

Differentiabel funktion, hjælp mangles

19. april 2015 af Signekas - Niveau: B-niveau

Hej alle. :)
Jeg håber der er en som kan hjælpe med den vedhæftede opgave. Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal gribe den an :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af Soeffi

Aksen, der indeholder x og f'(x) skal læses fra venstre mod højre:
- Grafen falder fra x = minus uendelig til x = -2;
- dernæst stopper grafen op i x=-2 hvor der er vandret vende-tangent
- grafen falder igen efter x=-2 og stopper i x=3, hvor tangenten igen er nul
- efter x=3 stiger grafen igen dvs. grafen har minimum i x=3
..........................................................................................

Eksempel på løsning.

Vedhæftet fil:graf.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#1

Eksemplet opfylder dog ikke opgavens betingelse, at f(3) = -4 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2015 af Soeffi

#2

#1

Eksemplet opfylder dog ikke opgavens betingelse, at f(3) = -4 .

Det tænkte jeg ikke på. Den skal nok hæves en anelse.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man kan redde eksemplet ved at gange den viste funktion med konstanten 4/11,25 .


Svar #5
19. april 2015 af Signekas

#1

Aksen, der indeholder x og f'(x) skal læses fra venstre mod højre:
- Grafen falder fra x = minus uendelig til x = -2;
- dernæst stopper grafen op i x=-2 hvor der er vandret vende-tangent
- grafen falder igen efter x=-2 og stopper i x=3, hvor tangenten igen er nul
- efter x=3 stiger grafen igen dvs. grafen har minimum i x=3
..........................................................................................

Eksempel på løsning.

Aha, mange tak for hjælpen Soeffi!! :)


Svar #6
19. april 2015 af Signekas

#4

#3

Man kan redde eksemplet ved at gange den viste funktion med konstanten 4/11,25 .

Så jeg kan bruge den samme funktion  og så gange med hvad til sidst? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Funktionen i Soeffi's eksempel i #1 skal ganges med konstanten (4/11,25) = 16/45 for også at opfylde betingelsen  f(3) = -4 .


Svar #8
19. april 2015 af Signekas

#7

#6

Funktionen i Soeffi's eksempel i #1 skal ganges med konstanten (4/11,25) = 16/45 for også at opfylde betingelsen  f(3) = -4 .

Jeg er ikke helt sikker på hvordan funktionen så kommer til at se ud... :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det vil jo så være

        f(x) = (16/45)·0,1·(x+2)3·(x-4,7) + (16/45)·10


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2015 af Soeffi

Ville det ikke være nemmere at lægge 7,25 til?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jo, det er da også en mulighed.


Skriv et svar til: Differentiabel funktion, hjælp mangles

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.