Matematik

Retvinklede trekanter

19. april 2015 af Mikkeldkdk - Niveau: 10. klasse

Undersøg med beregning, om højden fra den rette vinkel i andre trekanter med vinklerne 30,60 og 90 grader også hypotenusen i forholdet 3:1

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af SuneChr

Om de to ikke-rette vinkler u og v i den retvinklede trekant, hvor højden på hypotenusen deler denne i
forholdet  3:1 , skal der gælde
u + v = π/2     ∧      tan u = 3·tan v


Svar #2
19. april 2015 af Mikkeldkdk

Hvad er u ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2015 af SuneChr

u = 60º     v = 30º
Da har man
60º + 30º = 90º      ∧      √3 = 3·1/3·√3


Svar #4
19. april 2015 af Mikkeldkdk

Så jeg skal bare taste beregningen tan60 = 3* tan30 ind på mit regneprogram?


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.