Matematik

Hjælp til overfladeareal

19. april 2015 af Juhusen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan komme med nogle hints til disse opgaver? :-) 


Svar #1
19. april 2015 af Juhusen (Slettet)

De er vedhæftet her 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2015 af peter lind

Lav evt. en tegning.

Kald siden af endefladerne x og den anden side y. brug dernæst at rumfang = længde*bredde*højde. Hvis du indsætter rumfanget får du en ligning mellem x og y

beregn overfadearealet udtrykt ved x og y. isoler x eller y fra det foregående og indsæt dette i formlen for overfladearealet. Du har nu en funktion af en variabel, som du kan finde optimum for på sædvanlig måde


Svar #3
19. april 2015 af Juhusen (Slettet)

Hmmm, det her ser forkert ud, ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2015 af peter lind

længde = y

bredde = x

højde = x


Svar #5
19. april 2015 af Juhusen (Slettet)

Så 

Vkasse: 2=y^2*x^2*x ? 

Forstår ikke helt hvordan jeg skal beregne overfladearealet? 

Er altid lost i de her opgaver, sorry :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2015 af peter lind

Rumfang = længde*bredde*højde = y*x*x

Overfladeareal: Lav en tegning eller se på en kasse, som du sikkert har hjemme. marker de pågældende længder med x og y. Gå derefter siderne og bunden efter og udregn deres arealer. Adder resultaterne


Svar #7
19. april 2015 af Juhusen (Slettet)

Er dette korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2015 af peter lind

Du har to kvadratiske endeflader med siderne x. du har to andre sider med længderne x og y samt en bund med længderne x og y


Skriv et svar til: Hjælp til overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.