Matematik

ekspontiel

19. april 2015 af linehansen079 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en aflevering til idag. I må meget gerne hjælpe

f(t)=12*0,97^t

f(t) er massen af det readioaktive stof målt i gram, og t er antallet år efter 2014

a) Forklar hvad tallene 12 og 0,97 fortæller om udviklingen i massen af det radioaktive stof. (Jeg har problemer med at forklare 0,97)

b) Bestem halveringstiden for massen af det radioaktive stof og forklar hvad dette tal betyder


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af mathon

a)
       0,97=1-0,03

       f(t)=12\cdot (1-0,03)^t

       Den radioaktive stofmængde svinder med 3% om året.


Svar #2
19. april 2015 af linehansen079 (Slettet)

Hvorfor siger man 1-0,03, jeg kan ikke forklare det


Svar #3
19. april 2015 af linehansen079 (Slettet)

Er det så en faldende udvikling??


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2015 af SuneChr

År 2014 er t = 0
Da har man f (t) = 12  som er massen dette år.
0,97 kaldes fremskrivningsfaktoren for eksponentialfunktionen f .
Da 0,97 = 1 - 0,03 ses, at massen pr år efter år 2014 falder med 3% .


Svar #5
19. april 2015 af linehansen079 (Slettet)

1000 tak!! Hvordan finder man så halveringstiden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2015 af mathon

              T_{\frac{1}{2}}=\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log(a)}


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2015 af mathon

            100\%-3\%=1{,}00-0{,}03   som i 7. klasse, da du lærte at omskrive procent til decimaltal :-)


Svar #8
19. april 2015 af linehansen079 (Slettet)

hvilket a, skal jeg indsætte. Skal eg indsætte 0,97 eller 3


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der er kun én værdi for a, og det er 0,97 .


Skriv et svar til: ekspontiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.