Fysik

Kosmologi opgave

19. april 2015 af Mortenjensengenopstået (Slettet) - Niveau: B-niveau

Søger hjælp til opgaverne på vedhæftet billede.
Mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af peter lind

Brug Keplers love


Svar #2
19. april 2015 af Mortenjensengenopstået (Slettet)

#1 
Ville det være en mulighed at benytte sig af formlen K=a^3/T^2 får først at finde K-Værdien og derefter bestemme perioden i den første del opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2015 af peter lind

Ja. Det var det jeg tænkte på


Svar #4
19. april 2015 af Mortenjensengenopstået (Slettet)

Ser følgende beregninger korrekte ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2015 af peter lind

Jeg har ikke gået tallene efter men den første linje ser rigtig ud. Den anden linje der skal stå /K ikke *K


Svar #6
19. april 2015 af Mortenjensengenopstået (Slettet)

hvordan griber man anden del opgave an? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2015 af peter lind

Det er samme metode. I den første opgave kendte du a og skulle finde T. Nu er det bare omvendt. Du kender T, og skal finde a


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2015 af Soeffi

b) Du skal have enhederne til at stemme og huske, at der spørges efter højden over jorden og ikke afstand til jordens centrum. Jordens radius beregnes til 6.578km - 200km = 6.378km.

H\o jde=a-6.378km=

\sqrt[3]{k\cdot T^{2}}-6.378km=

\sqrt[3]{\frac{(384.399km)^{3}}{(27,3217d\o gn)^{2}}\cdot (1d\o gn)^{2}}-6.378km=

\sqrt[3]{7,609\cdot 10^{13}km^{3}}-6.378km=

42.375km-6.378km=\underline{\underline{35.997km}}

For kontrol, se evt. https://da.wikipedia.org/wiki/Geostation%C3%A6re_bane.


Skriv et svar til: Kosmologi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.