Fysik

lydbølger - opgave

19. april 2015 af Mortenjensengenopstået (Slettet) - Niveau: B-niveau

Søger hjælp til vedhæftede opgave
Mvh
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-04-19 kl. 16.11.08.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2015 af mathon

Ved 20°C er lydhastigheden
                                                   v=332\; \frac{m}{s}

                                                    \lambda =\frac{v}{f}=\frac{332\; \frac{m}{s}}{430\; s^{-1}}=0,772\; m

destruktiv interferens kræver en afstandsdifferens
på et ulige antal halve bølgelængder:

                                           \frac{2n-1}{2}\cdot \lambda =\left ( n-\frac{1}{2} \right )\cdot \left (0,772\; m \right )
som for n\in \{1,2,3\}
giver:
                        \begin{array} {|c|c|c|} 0{,}386\; m&1{,}158\; m&1{,}930\; m \end{array}

konstruktiv interferens kræver en afstandsdifferens
på et lige antal halve bølgelængder:

                                           \frac{2n}{2}\cdot \lambda =n\cdot \left (0,772\; m \right )

som for n\in \{1,2\}
giver:
                        \begin{array} {|c|c|} 0{,}772\; m&1{,}544\; m\end{array}            regnet fra én af højttalerne.

                                        


Svar #3
19. april 2015 af Mortenjensengenopstået (Slettet)

Tak for hjælpen. Hvilke begrundelse er der for n-værdierne? Antager at det er antallet af bølgelængder, men hvorfor kan man benytte sig af værdien 2 f.eks, når den skal have et ulige antal? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2015 af mathon

                       \left ( \mathbf{\color{Red} 2}-\frac{1}{2} \right )\cdot \lambda =\frac{3}{2}\cdot \lambda =\frac{3}{2}\cdot \lambda  er et ulige antal halve bølgelængder


Skriv et svar til: lydbølger - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.