Bioteknologi
Hæmning
Er der en der vil hjælpe mig med at forklar princippet i hæmningen af enzymet som vist på figur 3 (jeg har vedhæftet opgaven som et billede)
Svar #1
19. april 2015 af Soeffi
Jeg tror, at der er tale om non-kompetitiv inhibering. Se evt. https://www.youtube.com/watch?v=99Xlu3pTQ0s.
Svar #3
19. april 2015 af Soeffi
Fordi hæmmeren ikke konkurrerer med substratet om samme plads på enzymet.
Svar #4
19. april 2015 af Hippocrates (Slettet)
Hej
Det er korrekt, som der bliver skrevet, at der er tale om non-kompetitive inhibition.
Lige lidt supplerende oplysninger: Som du nok er bekendt med, eksisterer der tre typer af inhibition: Kompetive, non-kompetitiv og un-kompetitiv (der eksisterer dog også en fjerde, irreversibel). Man kan afgøre, hvilken type der er tale om, udelukkende ud fra sammenligning med Km og Vmax før og efter tilsætning af inhibitoren.
Kompetitiv med inhibition: Km stiger og Vmax er uændret.
Non-kompetitiv med inhibition: Km er uændret og Vmax falder.
Un-kompetitiv med inhibitition: Km og Vmax falder begge.
Ved aflæsning på graferne stemmer det altså fint overens med non-kompetitv hæmning.
Vh.
Skriv et svar til: Hæmning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.