Matematik

3 vinkler og en side

19. april 2015 af pigen001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kender 3 vinkler og en side

Jeg bruger sin til at regne de andre to sider, men får et alt for højt tal, så bliver helt itvivl.. 

A = 87,45o
B=53,25o
C=39,3o


a=?
b=?
c=216,569

Jeg bruger denne formel:

a=sin(A)*c/C

billede af trekanten

 http://i59.tinypic.com/339hmaw.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af SuneChr

Billedet af trekanten stemmer ikke overens med de vinkler, der er skrevet.
Ud fra det der er skrevet, har vi
\frac{c}{\sin C}=\frac{a}{\sin A}
b kan så tilsvarende beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvilke oplysninger er givet i opgaven, og hvilke af oplysningerne i #0 har du selv beregnet? Det kunne næsten se ud som om, at du er gået i sinusfælden, idet tegningen antyder, at

       B = 180º - 53,25º


Svar #3
19. april 2015 af pigen001 (Slettet)

Det er en lidt 'større' opgave.
Opgaven lød på, at jeg skulle beregne en flyrute længde. Blev nødt til at dele min "rute" op i to trekanter, for efter at kune regne alle kateterne.. #0 Den eneste vinkel jeg kender er C 

Resten har jeg regnet ud.. Det er en meget lang mellemregning - så kan sende word dok over privat hvis det kan hjælpe med at forstå opgaven? 


Svar #4
19. april 2015 af pigen001 (Slettet)

Har lige opdaget, at jeg havde skrevet en vinkel forkert.. Nu har jeg regnet om, og den ser korrekt ud, men nu ser det ud til at den anden side ikke passer..? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det ser næsten ud som om det er denne opgave https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1593067

#3

Bemærk, at man kun taler om kateter i forbindelse med retvinklede trekanter.


Skriv et svar til: 3 vinkler og en side

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.