Matematik

Spirometer

19. april 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har vedhæftet en opgave jeg håber i kan hjælpe mig med! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Tegn grafen for funktionen

         f(t) = 3,2 + 0,4·sin(1,25t) , 0 ≤ t ≤ 5

Aflæs maksimum for f(t), eller benyt, at maksimum for sinus er lig med 1.

b) Løs ligningen   f(t) = 3,5

c) Differentier funktionen f(t) og indsæt t = 2 i forskriften for f '(t) .


Svar #2
19. april 2015 af Manu0407 (Slettet)

Kan det passe at maximum er 6.3? 


Svar #3
19. april 2015 af Manu0407 (Slettet)

3.6*


Svar #4
19. april 2015 af Manu0407 (Slettet)

Men det er vel ikke nok bare at aflæse, når der står at jeg skal benytte modellen til det? 


Svar #5
19. april 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg får de tidspunkter hvor luftmængden er 3.5 liter til 38.87 sekunder 

Jeg får f'(2) til 0.0087 men hvad er det dette tal fortæller? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er den korrekte værdi. Funktionens maksimum er 3,2 + 0,4 = 3,6 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det tidspunkt er jo ikke i intervallet [0;5] . Man skal løse ligningen

        f(t) = 3,5 ,

dvs

        3,2 + 0,4·sin(1,25t) = 3,5

eller

        sin(1,25t) = (3,5-3,2)/0,4 = 0,3/0,4 = 3/4

dvs.

        1,25t = sin-1(3/4) + p·2π   ∨ 1,25t = π - sin-1(3/4) + p·2π  (p ∈ Z) .

Udvælg de løsninger, der ligger i intervallet [0;5] .


Svar #8
19. april 2015 af Manu0407 (Slettet)

0.67 sekunder? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Din talværdi er ikke korrekt. Differentier funktionen korrekt og indsæt t = 2. Det ser ud til, at du har din lommeregner indstillet i GRADER. Opgaven skal regnes i RADIANER.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er en af løsningerne.


Svar #11
19. april 2015 af Manu0407 (Slettet)

Nu får jeg f'(2) til -0.4? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er korrekt.  f '(t) er den hastighed, hvormed luftmængden i lungerne ændres til tiden t.


Svar #13
19. april 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår bare stadig ikke hvad -0.4 fortæller? Er det så hvor hurtigt luftmængden aftager i lungerne eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

At f '(2) = -0,4 betyder, at til tiden t = 2,0 s ændres luftmængden i lungerne med -0,4 L/s . Luftmængden aftager altså til dette tidspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. juli 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. juli 2015 af Soeffi

CAS: 


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. juli 2015 af Soeffi

.


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. august 2015 af Soeffi

#16

Betydningen af f'(2)=-0,4 er mængden af luft man udånder pr. tidsenhed til tidspunktet t=2 sekunder. Minustegnet betyder udånding eller at luftmængden i lungerne aftager.


Skriv et svar til: Spirometer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.