Matematik

Reducér

19. april 2015 af sinem2344 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Reducér udtrykket 

 (p-2q)2+4pq-(p-q)(p+q)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt to kvadratsætninger til at gange parenteserne ud. Hæv minusparentesen og træk sammen.


Svar #2
20. april 2015 af sinem2344 (Slettet)

p2-(2q)2-2*p*2*q+4pq-p2-q2
(-2q)2-2*p*2*q+4*p*q-q2
kan du hjælpe mig videre herfra?


Svar #3
20. april 2015 af sinem2344 (Slettet)

Ingen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2015 af mathon

        (p-2q)^2=p^2-4pq+4q^2

        (p-q)(p+q)=p^2- q^2

kontroller dine fortegn og din hævede minus-parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2015 af mathon

           (p-2q)^2+4pq-(p-q)(p+q)=p^2-4pq+4q^2\; \; +\; \; 4pq\; \; -(p^2-q^2)                                                                                     p^2-4pq+4q^2\; \; +\; \; 4pq\; \; -p^2+q^2 =

                                                                                                                  5q^2


Svar #6
20. april 2015 af sinem2344 (Slettet)

#4

        (p-2q)^2=p^2-4pq+4q^2

        (p-q)(p+q)=p^2- q^2

kontroller dine fortegn og din hævede minus-parentes.

Jeg kan ikke helt gennemskue, hvordan det giver p2-4pq+4q2


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man har, ved at benytte kvadratsætningen   (a+b)2 = a2 + 2ab + b2 , at

        (p - 2q)2 = p2 + 2·p·(-2q) + (-2q)2 = p2 - 4pq + (-2)2·q2 = p2 - 4pq + 4q2


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.