Matematik

Højde af parallelogram

20. april 2015 af bananman (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej

Hvordan beregner jeg højden af en parallelogram, når grundlinjen er 3cm og siden er 2? Jeg ved dele den op i en trekant og og bruge pythagoras, men så mangler jeg A for at beregne b

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der mangler en eller flere oplysninger. Formuler hele opgaven.


Svar #2
20. april 2015 af bananman (Slettet)

Opgaven lyder
Undersøg med tegning og beregning, om babyloniernes formel kan bruges til at beregne arealet af alle parallelogrammer

Så havde jeg tænkt på at tegne det parallelogram jeg skrev om i starten for jeg har brug for at alle sider er kendte så jeg kan bruge babyloniernes formel

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan lyder babyloniernes formel? Et parallelogram er givet ved to af siderne og vinklen mellem siderne.


Svar #4
20. april 2015 af bananman (Slettet)

Babyloniernes formel
Areal= (a+c) *(b+d) /4

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad er det arealet af? Hvad er a, b, c, d? Formuler hele opgaven.


Svar #6
20. april 2015 af bananman (Slettet)

Det er hele opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Prøv at svare på de tidligere spørgsmål. Hvad beskriver babyloniernes formel arealet af?

Arealet af et parallelogram med de to sider a og b og mellemliggende vinkel v, er

         A = a·b·sin(v)


Svar #8
20. april 2015 af bananman (Slettet)

A og c er længder af to modstående sider i firkanten og b/d er længder af de to øvrige sider i firkanten. Den kan bruges til at beregne det korrekte areal af nogle firkanter, men ikke alle. Jeg har en vinkel. Jeg antager, at jeg bare selv kan finde på et parallelogram og så undersøge om man kan bruge formlen ved at sammenligne babyloniernes formel med den rigtige a = g*h


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du kan jo så sammenligne med arealet for et parallelogram, som jeg gav i #7.


Svar #10
20. april 2015 af bananman (Slettet)

Jeg har løst opgaven :) Hvordan omskriver man denne formel A= (a+c) *(b+d) /4  til A= s² ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvis du har til hensigt at benytte udtrykket på et kvadrat med siden s, er a = b = c = d = s .


Svar #12
20. april 2015 af bananman (Slettet)

Siger man så s² fordi man kun skal bruge 2 sider ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Man indsætter de 4 sider i babyloniernes formel og reducerer

        A = (a+b)·(c+d)/4 = (s+s)·(s+s)/4 = 2s·2s/4 = 4s2/4 = s2 .

Formlen er altså korrekt for et kvadrat.


Skriv et svar til: Højde af parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.