Matematik

Bestem en ligning for den linje m, der går gennem punktet (3,4) og er vinkelret på L

20. april 2015 af arongreve (Slettet) - Niveau: A-niveau

En linje l har parameterfremstillingen 

l: (x y) = (1 3)+t*(2 1)

Bestem en ligning for den linje m, der går gennem punktet (3,4) og er vinkelret på l.

Har store problemer med denne her opgave, venligst hjælp? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2015 af peter lind

Brug at retningsvektoren for l er normalvektor for m


Svar #2
20. april 2015 af arongreve (Slettet)

Men er der ikke noget med at den så skal vendes om, sådan at retningsvektoren for l, jo er (2 1), skal normalvektoren så ikke være (-1 2)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2015 af mathon

(2,1) er normalvektor til den søgte linje.
Er P(x,y) et vilkårligt punkt på m
haves:

              m\! :\; \; \begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-1\\ y-3 \end{pmatrix}=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal ikke vendes om på noget. Genlæs #1: retningsvektoren for linien l er en normalvektor for linien m.


Skriv et svar til: Bestem en ligning for den linje m, der går gennem punktet (3,4) og er vinkelret på L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.