Matematik

Hjælp, det haster :D

20. april 2015 af Kamp1234 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, 

- Jeg har fået en opgave som lyder: Beregn længden af pendulet og bestem svingingstiden for et pendul med længde på 1 meter. 

- y=0,25x^2 og et pendul har en svingningstid på halvt sekund


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2015 af mathon

               T=2\pi \cdot \sqrt{\frac{l}{g}}

               l=\frac{ g}{4\pi ^2}\cdot T^2


Svar #2
20. april 2015 af Kamp1234 (Slettet)

What?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2015 af mathon

               T=2\pi \cdot \sqrt{\frac{l}{g}}

               T=2\pi \cdot \sqrt{\frac{1\; m}{9,82\; \frac{m}{s^2}}}


Svar #4
20. april 2015 af Kamp1234 (Slettet)

Det giver ingen mening


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv at forklare, hvad det er, der ikke giver mening for dig. Prøv også at formulere hele din opgave. Hvad beskriver ligningen

         y = 0,25·x2

Hvad er x og hvad er y?

Bemærk, at    g/(4π2) = 9,82m/2/(4π2) ≈ 0,249 m/s2

hvorfor

        l ≈ 0,249 m/s2 · T2

Det er måske det, der beskrives ved den tilnærmede ligning   y = 0,25·x2 , hvor x er svingningstiden i sekunder, og y er pendulets længde i m .


Svar #6
20. april 2015 af Kamp1234 (Slettet)

y det er pendulets længde i meter og x det er svingningstiden i sekunder


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Netop som jeg formodede det i #6.

Kender man x, kan man så beregne y , og kender man y, kan man isolere x , idet man så med den angivne tilnærmelse har

        x = 2·√y


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2015 af mathon

så du - som detekteret i #5 -
har
               \{l\}=0{,}25\cdot \{T\}^2                                      x = \{x\}\cdot \left [ x \right ]

               \{T\}=\sqrt{\frac{\{l\}}{0{,}25}}=2\cdot \sqrt{\{l\}}


Svar #9
20. april 2015 af Kamp1234 (Slettet)

Så det sidste du skrev er udregningen?? og resultatet et 2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, du skal jo indsætte oplysninger fra opgaven.

1) Det ser ud til, at der er givet en svingningstid, hvor man skal beregne pendulets længde

2) Pendulets længde er oplyst til y = 1 m , og man skal så beregne svingningstiden x . Længder og svingningstider har enheder.


Svar #11
20. april 2015 af Kamp1234 (Slettet)

fattter det ikke....


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Prøv at forklare mere præcist, hvad det er, du ikke fatter her.


Svar #13
20. april 2015 af Kamp1234 (Slettet)

Hvordan man regner det ud


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det er jo forklaret i detlajer ovenfor.


Svar #15
20. april 2015 af Kamp1234 (Slettet)

Ja men det er forvirrende. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, du bliver jo nødt til at læse og forstå forklaringerne.


Svar #17
20. april 2015 af Kamp1234 (Slettet)

Du skriver jo nogle vildt komplicerede nørdede ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #18
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ligningen

        y = 0,25·x2

som beskriver sammenhængen mellem pendulets svingningstid x i sekunder og pendulets længde y målt i m, er hverken vildt kompliceret eller nørdet. Det er et ganske simpelt 2.-gradspolynomium, som er lige til at indsætte i, når man kender svingningstiden x og ønsker at beregne pendullængden y. I #7 har jeg oven i købet givet dig sammenhængen den anden vej, hvor man kender pendullængden y og ønsker at beregne svingningstiden x.


Svar #19
21. april 2015 af Kamp1234 (Slettet)

Okay, det kan gost være du synes det er nemt. Men jeg har svært ved faget. 


Skriv et svar til: Hjælp, det haster :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.