Fysik

En tilbagelagt afstand hjælp!

20. april 2015 af chiqqa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jjeg får at vide at vi har en hastighedsfunktion givet ved:

v(t) = 84 m/s * (e^0.17t-1) / (e^0.17t+1)

Så står der, at jeg skal finde den tilbagelagte afstand efter 10 sekunders forløb.

Eftersom jeg har hastighedsfunktionen skal jeg så ikke integrere for at få s(t) ? Men i klassen har vi ikke lært at integrere, hvad skal jeg gøre :)? har jeg overhovedet tænkt rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2015 af mathon

                         s=\int_{0}^{10}v(t)\, \textup{d}t


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2015 af mathon

            e^{0,17t-1}   eller   e^{0,17t}-1


Svar #3
20. april 2015 af chiqqa (Slettet)

okk takk, men hvad betyder 0 og så det der tegn og 10 :P srry har ik lært at integrere, vores lærer sagde, at vi skulle se om, vi kunne nå det i slutningen af året, så jeg tror også, at han har kommet til at give os opgaven for ved en fejl, men tusind tak alligevel :D 


Svar #4
20. april 2015 af chiqqa (Slettet)

har fundet ud af det tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis hastighedsudtrykket er

        v(t)=0,84\frac{\textup{m}}{\textup{s}}\cdot \frac{e^{0,17t}-1}{e^{0,17t}+1}

kan dette skrives

        v(t)=0,84\frac{\textup{m}}{\textup{s}}\cdot \frac{e^{0,17t}-1}{e^{0,17t}+1}=0,84\frac{\textup{m}}{\textup{s}}\cdot \tanh0,085t


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Konstanten i #5 skulle være 84 m/s , ikke 0,84 m/s . Jeg beklager tastefejlen.


Skriv et svar til: En tilbagelagt afstand hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.