Matematik

Enkelt spørgsmål, hjælp

20. april 2015 af interesseret (Slettet) - Niveau: C-niveau

I 2013 var der 2,237 mio personbiler i Danmark -> de forventes at vokse med 0,035 mio personbiler hvert år. 
Opstil en formel til at beregne personbiler i Danmark, x antal år efter 2013 

Kan jeg ikke sige -> 2,237 * 0,035^x 

Hvilket år vil antallet af personbiler stige 2,4 mio ifølge formlen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2015 af mathon

                    y=0{,}035x+2{,}237     når x er antal år efter 2013 og y regnes i mio.

                    x=\frac{(y-2{,}237)}{0{,}035}


Svar #2
20. april 2015 af interesseret (Slettet)

Hvordan får du den formel? Hvis man skal isolere x skal man så ikke dividere med 0,035 + 2,237 på hver side så vi får denne formel -> x = y/0.035+2.237 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2015 af mathon

   Nej


Svar #4
20. april 2015 af interesseret (Slettet)

Hvordan får du så den formel ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2015 af mathon

                    y=0{,}035x+2{,}237           subtraher  2,237 på begge sider

                    y-2{,}237=0{,}035x           divider med 0,035 på begge sider

                    \frac{y-2{,}237}{0{,}035}=x

      


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2015 af mathon

hvis du dividerer først
har du:

                    y=0{,}035x+2{,}237           divider med 0,035 på begge sider

                    \frac{y}{0{,}035}=x+\frac{2{,}237}{0{,}035}         subtraher 2,237/0,035 på begge sider

                    \frac{y}{0{,}035}-\frac{2{,}237}{0{,}035}=x

                    \frac{y-2{,}237}{0{,}035}=x

                                                                


Skriv et svar til: Enkelt spørgsmål, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.