Matematik

Lineær funktion opgaver

20. april 2015 af UG124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

(Se vedhæftede)

Er der nogle som vil hjælpe mig med opgave b. og c. (d skal jeg ikke lave)

Vedhæftet fil: Opgave 3.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

b) Divider rumfanget V = 48000 L med udtømingshastigheden v = 160 L/min .

c) V(t) = V(0) - v·t


Svar #2
20. april 2015 af UG124 (Slettet)

#1

Hej flittige andersen11 og tusind tak for dit brugbare svar.

Okay så b. er 300 minutter = 5 timer ?

Hvad er V(t) og hvordan finder jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

V(t) er den funktion, der beskriver vandmængden i beholderen som funktion af tiden t (målt i minutter). Man kender V(0) = 48000 L , og v = 160 L/min er udtømninghastigheden. Der skal gælde t ≥ 0 .


Svar #4
20. april 2015 af UG124 (Slettet)

#3

Hej igen andersen.

Er det rigtigt at V(t) = - 160x + 48000


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er jo

        V(t) = -160·t + 48000

Der indgår ikke nogen variabel x når funktionen kaldes V(t) .


Svar #6
20. april 2015 af UG124 (Slettet)

#5

Ja selvfølgelig t. Jeg er så vant til at arbejde med x

Tusind tak for det andersen 11

Hvordan finder jeg DM(V)


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved at benytte opgavens oplysninger. Funktionsudtrykket giver jo kun mening fra det øjeblik, hvor der åbnes for afløbsrøret. Det vil være naturligt at vælge nulpunktet for tidsregningen til det øjeblik. Funktionsudtrykket ophører med at give mening, når beholderen er tømt for vand.


Svar #8
20. april 2015 af UG124 (Slettet)

#7

Okay, det giver god mening

Jeg får det til

       DM(V) = ]0;300]

er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man kan roligt medregne t = 0, dvs. Dm(V) = [0;300] .


Svar #10
20. april 2015 af UG124 (Slettet)

#9

Okay, tak for hjælpen andersen.


Svar #11
20. april 2015 af UG124 (Slettet)

#9

Kan du ikke lige fortælle mig, hvordan jeg lægger billedet i tekstboksen her som soeffi gør hele tiden. Jeg har nye opgaver, hvori jeg vil vise min graf (til nye opgaver). 


Brugbart svar (1)

Svar #12
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man uploader først billedfilen på sædvanligvis. Inden for de første 10 minutter kan man redigere indlægget. Man klikker på linket i det oprettede indlæg, der henviser til den uploadede billedfil. Browseren viser nu billedet i et nyt vindue. Her markerer man billedet, vælger "Copy", og så går man tilbage til indlægget, man er ved at redigere, hvor man så paster billedet ind. Det vil nu være umiddelbart synligt, når man gemmer det redigerede indlæg.


Svar #13
20. april 2015 af UG124 (Slettet)

(Indsæt) <--- Jeg har godt set når jeg trykker højreklik, så kommer der et felt frem hvor der står indsæt. Jeg indsætter så billedet i den nye boks, men det vil stadigvæk ikke komme frem..

Jeg kan ikke sætte det fandens billede ind !!!

Men jeg håber du kan se opgaverne.

Vedhæftet fil:Opgave 1 nye opgaver.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #14
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Opgave 1 nye opgaver.JPG


Svar #15
20. april 2015 af UG124 (Slettet)

test

Nu bliver jeg sindsyg. Jeg giver op. Det kommer ikke frem. 


Svar #16
20. april 2015 af UG124 (Slettet)

Se min graf andersen.

Men det er nok ikke en lineær funktion.

(Min fil var åbenbart ugyldig..)


Svar #17
20. april 2015 af UG124 (Slettet)

.

Vedhæftet fil:Grafen til opgave 1.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #18
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Grafen til opgave 1.JPG

Meningen er vel blot, at man skal forbinde de enkelte punkter med rette liniestykker. Det er jo den brudte linie, der går op og ned, der viser den konkrete udvikling i salget.


Svar #19
20. april 2015 af UG124 (Slettet)

#18

Hej andersen11 og tusind tak for din hjælp !! Undskyld mine udbrud; det gik ikke særligt godt til min terminsprøve i tysk :(.

Se vedhæftede. Nu har jeg forbundet punkterne.

Men jeg kan da ikke skrive en funktionsforskrift, nu hvor at funktionen ikke er differentiabel  ?

Vedhæftet fil:Grafen til opgave 1.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #20
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#19

Man skal jo heller ikke bestemme nogen funktionsforskrift eller afgøre, om der er tale om en differentiabel funktion. Man skal blot tegne en graf. Et søjlediagram vil være lige så anvendeligt.


Skriv et svar til: Lineær funktion opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.