Matematik

Eksponentielle funktioner !!!1 HJÆÆÆLP

20. april 2015 af Blomsthehe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsaaaa

Jeg har et spørgsmål omkring min emneopgave i mat om eksponentielle funktioner

Håber en af jer kan svare mig 

Spørgsmålet lyder således:

- Forskellen på en eksponentialfunktion og en eksponentiel funktion: ?? 

På forhånd tak, forstæt god aften :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

En eksponentialfunktion er en funktion af formen  

        f(x) = ekx = ax  , a > 0 ,

mens en eksponentiel funktion er en funktion af formen

        f(x) = b · ax , b > 0 , a > 0 .


Svar #2
20. april 2015 af Blomsthehe (Slettet)

Tusind tak. Men hvad mener du med ekx? I eksponentalfunktionen? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen  ex er den grundlæggende (naturlige) eksponentialfunktion. Udtrykket ekx = ax viser sammenhængen mellem den naturlige eksponentialfunktion og den mere generelle eksponentialfunktion ax .


Svar #4
20. april 2015 af Blomsthehe (Slettet)

Mange tak. Det er virkelig forståeligt :-)

Hvad med når det kommer til den her??

Hvordan grafen ser ud i et koordinatssystem på alm. millimeterpapir og på enkeltlogaritmisk papir, når a > 1 eller 0 < a < 1: 

:)??


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

En eksponentiel funktion    y = f(x) = b · ax   er aftagende , når 0 < a < 1 , og den er voksende, når a > 1 .

Tager man log() på hver side, har man

         log(y) = log(b) + log(a)·x

så dens graf vil være en ret linie i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem.


Svar #6
20. april 2015 af Blomsthehe (Slettet)

Ja. Du har svaret på den med enkeltlogaritmisk. Hvad med millimeterpapir? Er det det samme? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man bruger millimeterpapir når man tegner i et normalt koordinatsystem. Så ser grafen jo ud som en eksponentialfunktion, for eksempel

       

der viser en voksende eksponentialfunktion. Nedenfor vises nogle aftagende eksponentialfunktioner

     


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner !!!1 HJÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.