Matematik

Når man skal tegne en parabel

21. april 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal tegne parablen for 0 ≤ x ≤ 10, når a=1,1

Forskriften ser således ud: y=-0,034*(1+a2)*x2+a*x+2,1

Når jeg tegner grafen for forskriften, så får jeg altså en parabel, hvor benene skærer i x-aksen, hvor x<0 og x>10, hvilket den ikke måtte være jo.

Betyder det at jeg selv skal vælge en x-værdi der ligger mellem 0 og 10 og indsætte i forskriften sammen med a=1,1, eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis a = 1,1 er funktionens forskrift

        y = -0,07514·x2 +1,1·x + 2,1

De to rødder er x = -1,709 og x = 16,349 , men hvorfor må rødderne ikke være der? Grafen for funktionen skal tegnes for x i intervallet [0;10] . Det siger jo intet om, at rødderne også være i det interval.


Svar #2
21. april 2015 af Tila91 (Slettet)

Tænkte bare at rødderne på en parabel er x-værdien og x-værdien skulle ligge i intervallet[0;10], men det mig der forstår det forkert så.


Skriv et svar til: Når man skal tegne en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.