Matematik

Nogen der kan hjælpe?

21. april 2015 af line12312 (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der ka hjælpe med opg. 4,5,6,7

Vedhæftet fil: zmat16_1415 (4).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2015 af Toonwire

4)

Rødderne findes ved løsningen til andengradsligningen:   f(x)=0
(Hint. Der er to positive rødder)

Tallene a, b og c og d har følgende betydninger:

a :  Dets fortegn angiver om det er en parabel med grenene nedad (negativ) eller opad (positiv)
b :  Hældningen for tangenten i skæringspunktet med y-aksen
c :  Skæring med y-aksen (0,c)
d=b^2-4ac
 

5)

Benyt at du nu ved hvad de forskellige tal a,b,c og d, betyder :)


6)

Andengradsligninger har netop én løsning når diskriminanten d er lig 0, dvs. løs:
d=0~~~\Rightarrow ~~~7^2-4\cdot 1\cdot k = 0     mht. k


 

7)

Det er en funktion af tiden, så en passende variable kunne hedde t.
Bakteriekolonien B kan så beskrives som en funktion af tiden ved
B(t)=900\cdot 1.13^t
Da kolonien starter på 900 og vokser med 13% pr. time.
 

Løs ligningen 5000=900\cdot 1.13^t


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.