Matematik

Udregning skal gives HJÆLP!

21. april 2015 af en29 - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har vedhæftet en meget lille opgave, hvor jeg skal skrive forklaring til udregningen.

Håber en vil hjælpe - på forhånd tak. 

Vedhæftet fil: udregning skal gives.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2015 af Soeffi

b) Ligningen x*e^x=10x er løst nedenfor. Forklaring til udregningen skal gives.
x⋅ex =10x         Ligningen er skrevet op.
x⋅ex −10x=0        Benytter nulpunktsreglen og sætter derfor ligningen = 0
x⋅(ex −10)=0     
x = 0 ∨ ex −10 = 0     
x = 0 ∨ x = 2,30    


Svar #2
21. april 2015 af en29

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2015 af Soeffi

Løsningen ser rigtig ud. (Jeg tror det hedder nul-reglen.)


Svar #4
21. april 2015 af en29

Okay tak.

Men det er ikke det.. Jeg skrive skrive forklaringen til hvad der sker med udregningen. Jeg netop ikke hvad jeg skal skrive til de tre sidste punkter/linjer (eller hvad man siger), hvis du forstår?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. april 2015 af Soeffi

 #4

x⋅e^x =10x         Ligningen er skrevet op.

X kan ikke isoleres, men leddene i ligningen kan samles til et produkt af led hvor x kan i soleres i hvert enkelt led. Dette gør, at man kan løse ligningen ved at gøre brug af nulreglen efterfulgt af isolering af x i hver enkelt faktor.

x⋅e^x −10x=0                Alle led samles på venstre side
x⋅(e^x −10)=0              led med x og e^x samles hver for sig som faktorer i et produkt
x = 0 ∨ e^x −10 = 0     nulreglen anvendes
x = 0 ∨ x = 2,30           x isoleres
 


Skriv et svar til: Udregning skal gives HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.