Fysik

Dosisberegning - ioniserende stråling

21. april 2015 af lol<3 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har et par opgaver, som volder mig lidt problemer... håber i måske kan guide mig i den rigtige retning. 

a) hvis der ligger en Co-57 kilde med styrke 4 MBq indenfor 3 meter, hvor stor ville stråledosissen være efter 7 timer?

b) hvor stor er stråledosissen, hvis den flyttes 6 meter væk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2015 af mathon

1 henfald af  Co-57 udløser en energi på 0,836 MeV = 1,33942·10-13 J

Strålingen udbredes radiært.

Beregn 7 timers strålingsenergi pr arealenhed.


Svar #2
28. april 2015 af lol<3 (Slettet)

hvordan gør jeg det?


har fundet to formeler, der hedder D'=r*A/x2

r - dosishastighed (mSv*m2/GBq*t

A - aktiviteten (GBq)

x-afstand i meter 

og D = D'*timer

har indtil videre fundet ud af at Co57 har en dosishastighed fra 1 GBq i 1 meters afstand på 0,021 mSv/time.

hvordan omregner jeg R (dosishastigheden) fra mSv/time til mSv*m2/GBq*t? 


Skriv et svar til: Dosisberegning - ioniserende stråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.