Kemi

Kinetik opgaver :( hjælp.....

22. april 2015 af Bobbyhans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. :)

Jeg kan slet ikke finde ud af kinetik. Jeg har vedhæftet en fil med en opgave i som handler om kinetik og jeg er totalt lost i den :(

Håber der er nogle flinke folk derude som vil hjælpe mig med opgave a, b og c :D 

Tusind tak :)!! 

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #2
22. april 2015 af mathon

a)

Hvis
              -\frac{\mathrm{d} \left [ CH_3I \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ CH_3I \right]^\mathbf{\color{Red} 2}

               \frac{1}{\left [ CH_3I \right ]_t}=k\cdot t+\frac{1}{\left [ CH_3I \right ]_0}

               \left [ CH_3I \right ]_t=\frac{\left [ CH_3I \right ]_0}{1+\left [ CH_3I \right ]_0\cdot k\cdot t}

        Aflæs/beregn grafens hældningskoefficient k.

  


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2015 af mathon

b)
            k\cdot t_{\frac{1}{2}}=\frac{1}{\frac{1}{2}\cdot \left [ CH_3I \right ]_0}-\frac{1}{\left [ CH_3I \right ]_0}}

            t_{\frac{1}{2}}=\frac{1}{k\cdot \left [ CH_3I \right ]_0}


Svar #4
22. april 2015 af Bobbyhans (Slettet)

#2

a)

Hvis
              -\frac{\mathrm{d} \left [ CH_3I \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ CH_3I \right]^\mathbf{\color{Red} 2}

               \frac{1}{\left [ CH_3I \right ]_t}=k\cdot t+\frac{1}{\left [ CH_3I \right ]_0}

               \left [ CH_3I \right ]_t=\frac{\left [ CH_3I \right ]_0}{1+\left [ CH_3I \right ]_0\cdot k\cdot t}

        Aflæs/beregn grafens hældningskoefficient k.

  

#3

b)
            k\cdot t_{\frac{1}{2}}=\frac{1}{\frac{1}{2}\cdot \left [ CH_3I \right ]_0}-\frac{1}{\left [ CH_3I \right ]_0}}

            t_{\frac{1}{2}}=\frac{1}{k\cdot \left [ CH_3I \right ]_0}

Tror stadig ikke jeg forstår formlerne helt.. :/ 


Skriv et svar til: Kinetik opgaver :( hjælp.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.