Kemi

kemi hjælp!!!!!!!!!!!!!

23. april 2015 af Glorious (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej mænd og kvinder

Imorgen er der kemiprøve og der er et par ting, som jeg er en del usikre på. Det gælder:

 Beregne ny koncentration af fortyndninger
- lave en opløsning med en kendt koncentration
- hvilke elementer der er syre henholdsvis baser samt de forskellige syre/base par, ud fra en syre/base reaktion.
- beregne pH og [H3O+]
- angive oxidationstal
 

Håber i kan hjælpe mig med at forstå!!

Valdemar


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af Heptan

 Beregne ny koncentration af fortyndninger

c1V1 = c2V2

- lave en opløsning med en kendt koncentration

c = n/V

hvor n = m/M 

 - hvilke elementer der er syre henholdsvis baser samt de forskellige syre/base par, ud fra en syre/base reaktion.

 En syre afgiver en hydron, en base optager en hydron. En hydron er H+.

- beregne pH og [H3O+]

pH = - log [H3O+]

- angive oxidationstal

Se din bog, som nok har en bedre forklaring end min.

H har ofte OT = +1

O har ofte OT = -2

Oxidationstal er en metode til at holde styr på elektroner. Eksempel: Beregning af OT for nitrogen i nitrat, NO3-

3 · OT(O) + OT(N) = -1

Der er 3 stk O og den sammensatte ion har ladningen -1. Vi ved at OT(O) = -2, nu skal vi bare isolere OT(N):

OT(N) = -1 +6 = +5

Oxidationstrin angives med romertal, dvs. +V.


Skriv et svar til: kemi hjælp!!!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.