Kemi

Syrebase-kemi

23. april 2015 af jens12234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, håber der er en derude der kan hjælpe mig med nogle kemi opgaver (især b og d):

a) Formlen for svovlsyre:

H2SO4

15 ml koncentreret svovlsyre blandes med 50 ml vand. Densiteten af 98% svovlsyre er 1,84 g/ml 

b) Hvor stor en masse svovlsyre skal du måle af? 

c) Hvor stor en stofmængde er det? 

n=m/M 

15 ml svovlsyre plus 50 ml vand giver 65 ml svovlsyre-opløsning 

d) hvad er stofmængdekoncentrationen af svovlsyre i dne nye opløsning? 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af Heptan

b)

m=V\cdot \rho =15\ \textup{mL}\cdot 1,84\ \frac{\textup{g}}{\textup{mL}}

d)

c = n/V

hvor V = 15 mL + 50 mL


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2015 af mathon

c)
          n(H_2SO_4)=\frac{(15\; mL)\cdot \left ( 1,84\; \frac{g}{mL}\right )\cdot 0,98}{98,07848\; \frac{g}{mol}}


Svar #3
23. april 2015 af jens12234 (Slettet)

Mange tak! 

Hvis du har mulighed for det, må du også meget gerne hjælpe med dette: 

Opløsningen fortyndes nu til et samlet volumen på 1,0 l 

f) Hvad er koncentrationen i den fortyndede opløsning? 

Det er vel samme formel : c=n/V 

men er volumen så 1 L ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2015 af Heptan

Ja


Skriv et svar til: Syrebase-kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.