Fysik

Varme i en kabel!

23. april 2015 af terham (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! nogen der kan fortælle mig hvordan dette skal gøres?

jeg har vedhæft et billede af opgaven.

Vedhæftet fil: asdasd.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af hesch (Slettet)

#0: Det afhænger af omgivelsestemperatur, kappens varmeledningsevne, om lederen er kobber eller aluminium, og sikkert meget mere.

Er der ikke flere oplysninger i opgaven?


Svar #2
23. april 2015 af terham (Slettet)

hov undskyld jeg glemte at sige at det var en kobber kabel.. men nej det er alle oplysningerne om opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2015 af hesch (Slettet)

Du skal jo finde en effekt, der kan opvarme kablet, fx i enheden W/m. Herefter skal kappens varmeledningsevne findes, fx i enheden W/(m*K). Endeligt skal varmeledningsevnen fra kappeoverflade til omgivende luft findes, det har at gøre med kablets overfladeareal pr. meter. Ud fra alt det kan temperaturdifferencen mellem leder og omgivende luft beregnes pr. W, fx ved:

ΔT = 4 K*m/W.

Tleder = Tomgivende+ΔT = ??? Cº

Isoler nu effekt pr. meter i ligningen, og ud fra kendt resistans i lederen pr. meter, kan strømmen i kablet beregnes.

Så du kan vel se, at der mangler oplysninger.


Skriv et svar til: Varme i en kabel!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.